EBS ValveDrive DI bas DI-box/preamp pedaal

403,- 339,-
2 Prijzen, De beste prijs bij Bax-shop


Merk:
EBS
Categorieën:

Gratis verzonden
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Bezorgd door UPS, DHL

Over EBS ValveDrive DI bas DI-box/preamp pedaal

Het bekroonde originele EBS ValveDrive overdrive/preamp pedaal verscheen voor het eerst in 2006. Doorheen de jaren verzamelde het pedaal behoorlijk wat "high profile" fans: Justin Meldal-Johnsen, Sean Hurley van de John Mayer's band en George ‘Goggi’ Holm van Sígur Ros. Dat allemaal dankzij de mogelijkheid om een uitstekende klassieke buizenversterkerklank te reproduceren met een pedaal. En nu komt de herleving: de ValveDrive DI!

Nieuwe outputs voor langdurig gebruik
Het grootste voordeel van de nieuwe ValveDrive DI is de XLR-uitgang waarmee je het pedaal rechtstreeks op een mengpaneel kan aansluiten. Daarnaast is de oude standaard passieve output vervangen door een output met lage impedantie, zo kan je de ValveDrive DI als een standalone voorversterker met een externe eindtrapversterker gebruiken waardoor de pure ValveDrive klank rechtstreeks door de luidsprekers knalt.

Nieuwe stroomtoevoer
Vele pedalen die voorzien zijn van buizen slagen er niet in om de warme, vette toon van een buizenversterker te reproduceren. De EBS ValveDrive DI heeft echter een eersteklasse kwaliteitsbuis. De originele EBS ValveDrive werd gevoed door een 12V AC adapter met een een voltageomzetter die de buis de nodige kracht gaf voor distortion. EBS gebruikte hetzelfde principe, maar dan met een 9V DC adapter; zo is het pedaal compatibel met vele standaard stroomapplicaties.